Van Zon Sprint race 1

 

De weersomstandigheden waren op deze eerste Van Zon Sprint race op zijn minst uitdagend te noemen. Koude temperaturen en een constante wisseling tussen droog en nat – met vlagen van sneeuw en hagel-, zorgde voor genoeg werk voor onze trouwe pitcrew.

Door het wisselvallige weer was de baan niet nat genoeg voor het gebruik van regenbanden, en vertrekken op slicks was een groot risico. Jammer genoeg werd hierdoor de eerste wedstrijd voor de Supercub na 2 ronden gestaakt door een te groot aantal valpartijen.

Bij de eerste wedstrijd van de Cup werd de wedstrijd op regenbanden gestart. De baan droogde echter sneller op dan verwacht waardoor regenbanden te warm werden en bijgevolg verbrandden.
Spijtig genoeg werd deze wedstrijd enkel door Gert Bertels gereden, Yves Dirkx werd tijdens de kwalificatie getroffen door technische problemen waardoor hij de rest van de dag het rijden moest laten.

DSC_0018

Enkele minuten voor de start van de 2de Supercup-wedstrijd was onze pitcrew nog druk in de weer de regenbanden voor onze piloot Nico Verelst in te ruilen voor slicks. Hij behaalde een mooie 5e plaats bij de +600cc klasse.

nico6

Voor de 2de race bij de Cup klasse waren de weersomstandigheden iets gunstiger. De wedstrijd werd droog gestart maar werd verfrist door een kleine bui vanaf lap 6. Dit had echter weinig invloed op de toestand van de baan waardoor Gert Bertels finishte op een 5de plaats.

DSC_0019

Graag danken wij onze sponsers:
Kop of Munt,
Phone Garage,
Iverans,
Rino,
Onder den toren
Redfox
Hongkong garden
En natuurlijk onze fans en helpers (vrijwillig of gedwongen)

Graag nodigen wij iedereen uit bij de volgende race op 26 Mei 2016.
Vollegas